Diversity of Thought

Het is duidelijk dat inclusie bij jullie team op de kaart staat. Maar wat is de volgende stap? Hoe creëer je een meer inclusief en divers team? Ho, stop! Voordat je weer gaat nadenken hierover, probeer eerst zelf eens! Ga een dag inclusiever werken.

Door zelf aan de slag te gaan kom je erachter welke rol inclusie een speelt bij jou, tijdens jouw dagelijkse werkzaamheden. Hoe doe je het nu en wat is er anders als je bewust probeert te kijken vanuit andere perspectieven? Misschien gaat er wel een wereld voor je open!

Doel:
Heel erg leuk om te weten hoe inclusief het team is, maar wat is de volgende stap? Dat is natuurlijk de actie-stand. Gedurende jouw werkdag ga je bewust de inclusie- en diversiteit-bril opzetten. Dat betekent de dingen vanuit andere perspectieven bekijken. Uiteindelijk zal dit leiden tot nieuwe creatieve ideeën en betere samenwerkingen. Je bent nu echt next level, goed bezig!

Beschrijving werkvorm:
Het gaat een ware inclusie- en diversiteits-dag worden. In de ochtend tijdens de start van de dag kijkt het team gezamenlijk een prikkelende presentatie. In deze presentatie wordt het thema inclusie en diversiteit besproken aan de hand van de ervaringen van een dirigent. Hoe dan? Denk je misschien. Maar geloof ons, je zult versteld staan wat een dirigent jou kan leren over inclusie en diversiteit! Er komen tien tips naar voren waarmee je tijdens jouw werkdag aan de slag kan. In tweetallen maak je een mini-actieplan. Let’s go!

Aan het eind van de dag ga je, ook in tweetallen, een nabespreking doen. Hoe ging het je af?

Tijdsduur:
De introductie en uitleg tijdens het werkoverleg vraagt circa 10 minuten. De tijdsbesteding voor het oefenen en toepassen in de De ochtendsessie bestaande uit de presentatie en het maken van het actieplan duurt 45 minuten. De sessie op het einde van de dag duurt 30 minuten.

Aan de slag:

Download hier een korte toelichting voor degene die het onderwerp en de werkvorm toelicht tijdens het teamoverleg.