Sanne Buter

In mijn jeugd had ik vooroordelen over autisme. Ik dacht altijd dat mensen met autisme niet sociaal zijn en niet kunnen communiceren. In mijn jeugd heb ik me niet anders dan anderen gevoeld en ook tijdens mijn studie ging het prima. Ik woonde thuis en had weinig verantwoordelijkheden.

Tot ik in 2019 zelf de diagnose autisme kreeg. Nu is er een persoonlijke connectie met een inclusieve werkomgeving. Ik kreeg problemen op het moment dat er van alles tegelijk gebeurde in mijn leven. Een relatie, een huis kopen……Dat werd me te veel.

Concrete programma’s

Onbeperkte Denkers helpt me bij het verschil dat ik wil maken omdat het een maatschappelijk doel is waar ik aan mee mag werken. Een arbeidsmarkt waarbij iedereen, ongeacht achtergond, de talenten kan laten zien is waar ik voor sta. Ik werk ook voor Qidos, ik werk artikelen uit en schrijf nieuwe projectvoorstellen. Feitelijk ben ik in deze fase van mijn leven aan het herontdekken wat ik allemaal kan en waar mijn talent en kracht ligt. Het leukste vind ik meedenken over nieuwe projecten en de vertaalslag maken naar concrete programma’s om het verschil te maken.

Buiten de boot

Ik leer nog steeds bij over inclusie, hoeveel vooroordelen er bijvoorbeeld blijven bestaan over mensen met een arbeidsbeperking. Een constante verrijking zijn de verhalen die ik hoor. De vooroordelen die er zijn, verdwijnen als je de verhalen hoort van mensen waar het over gaat. Mijn droom is dat iedereen gelijk behandeld wordt, dat er meer rekening wordt gehouden met arbeidsbijzonderheden. En ik hoop dat Onbeperkte Denkers meer landelijke bekendheid krijgt.

Tekst: Corry Daalhof, Thuisintekst

Terug naar over ons

Ben jij ook een Onbeperkte Denker?