Martijn Tillema

Ik groeide op in een heel klein Drents dorpje. Het credo was ‘doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’. Alles wat ook maar een beetje anders was, werd al gek gevonden. Ik was (en ben nog steeds) een vrij en vrolijk jongetje, dus ik viel uit de toon bij de ietwat stugge en stille dorpsgenoten. Ik leerde al vroeg om mijn eigen identiteit te verbergen om aan de ‘norm’ te voldoen. In ons dorp woonde één Hindoestaans/Surinaams gezin, ik was bevriend met hun zoontje. Een paar jaar geleden tijdens een training in Delft kwam ik zijn naam tegen. Ik zocht hem op en vroeg of hij dat jongetje uit Dalem was. Hij herinnerde zich onze vriendschap van toen nog.

Geen hokjes meer

Opgroeien in een dorp waarin ik als ‘raar’ werd gezien, zorgde er later voor dat ik het heel belangrijk vind om iedereen zichzelf te laten zijn. Ik gun iedereen een samenleving waar niet in hokjes en/of patronen wordt gedacht. Als dat ooit gebeurt, zijn we pas echt inclusief.

Innovatief

Onbeperkte Denkers helpt bij het verschil dat ik wil maken door op een frisse manier met organisaties en inclusiviteit bezig te zijn. Zoeken naar de talenten van mensen en die verbinden met de vraag van de organisatie. Iedereen is anders, iedereen mag er zijn en een bijdrage leveren aan de maatschappij. Onbeperkte Denkers is innovatief, daagt mensen uit en richt zich op een betere samenwerking.

Hard lachen

Mijn hart gaat sneller kloppen als ik mensen kan verrassen, als ze nieuwe inzichten hebben gekregen. Ik word er ook blij van als er hard gelachen kan worden. Ik heb wel geleerd dat ik zelf ook niet altijd inclusief denk, soms is mijn competitiedrang sterker. Bij een spelletje bijvoorbeeld ga ik altijd voor de winst. Ik ontdekte tijdens de Onbeperkte Denkers Escaperoom dat ik beter moet leren samenwerken.

Transitie

Ik hoop dat Onbeperkte Denkers breder wordt, méér organisaties mag helpen met de transitie naar een inclusieve samenleving. Dat er meer bereik komt en de organisaties diverser worden. Qua inclusiviteit is er nog veel meer mogelijk, het zou fijn zijn als er meer mensen kunnen aanhaken bij de maatschappij en iedereen zichzelf kan zijn én blijven.

Tekst: Corry Daalhof, Thuisintekst

Terug naar over ons

Ben jij ook een Onbeperkte Denker?